31-05-2016 – Informare de presă Acţiune comună de control ANSVSA – IGPR În Hala Obor

31.05.2016

Informare de presă
Acţiune comună de control ANSVSA – IGPR
În Hala Obor

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat şi desfăşurat, astăzi, 31.05.2016, o acţiune comună de control în Hala Obor, din sectorul 2 al Bucureştiului.
Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare.
Au fost controlate: 9 mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale, care au însumat 70.700 de lei şi au fost emise 8 Ordonanaţe de Suspendare a Activităţii, dintre care una, pentru o perioadă de 1 an.
Totodata, a fost confiscată o cantitate de peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman, după cum urmează:
•6.248 de kg de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate;
•323 de kg  de produse alimentare din depozite alimentare.
Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate către neutralizare.
Dintre deficienţele constatate menţionăm:
• comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător;
• comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă
•  transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig.
“Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. Totodată, prin asemenea acţiuni şi programe comune, asigurăm şi sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă.” a afirmat preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan.
Reamintim consumatorilor că pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţionează în regim de permanenţă şi este apelabibil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Serviciul Comunicare