27-05-2016 – Precizări privind semnalările apărute în presă referitoare la implicarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în cazul apei minerale îmbuteliate

27.05.2016
Precizări privind semnalările apărute în presă referitoare la implicarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în cazul apei minerale îmbuteliate
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru o corectă informare a opiniei publice, face următoarele precizări:
1.Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu are atribuţii şi competenţe legale în monitorizarea şi controlul,“la raft” al apelor minerale îmbuteliate şi nu a participat la prelevarea şi analizarea de probe în acest caz, aşa cum apare eronat în articolele din  presă.
2.ANSVSA realizează controlul oficial pentru verificarea respectării cerinţelor privind igiena produselor alimentare, în conformitate cu legislaţie în vigoare, în unităţile de producţie de apă minerală, apă de izvor şi producţia de alte ape îmbuteliate.
3.Până la data prezentei, ANSVSA nu a primit citaţie de la instanţa de judecată în vreun dosar cu S. C. Aqua Queen SRL Bucureşti.
ANSVSA va informa opinia publică despre desfăşurarea evenimentelor în acest caz.
Serviciul Comunicare